U gebruikt een oude browser!

Update uw browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

Winterlezingen 2023-2024

Het is Directeuren van Teylers Stichting een genoegen je uit te nodigen voor de Winterlezingen. De Winterlezingen worden gehouden door Leden van Teylers Genootschappen in de historische Gehoorzaal van Teylers Museum.

Op zondag 26 november spreekt prof. dr. Yvonne Bleyerveld, Senior conservator teken- en prentkunst bij het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag, bijzonder hoogleraar kunst op papier aan de Universiteit Leiden en lid van Teylers Tweede Genootschap.

Op zondag 28 januari spreekt dr. Liesbeth Claes, Universitair docent Oude Geschiedenis, Universiteit Leiden en lid van Teylers Tweede Genootschap.

Op zondag 3 maart spreekt prof. dr. Marcel Barnard, hoogleraar praktische theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam en lid van Teylers Godgeleerd Genootschap.

1. Reserveer hier je ticket voor de Winterlezing

Exclusief museumentree. 

 • Selecteer je tickets
  Prijs
  Aantal
  Subtotaal
 • Ticket Winterlezing 2023 € 0,00
  € 0,00

  Let op! Dit is geen toegangsticket voor het museum, alleen voor de lezing in de Gehoorzaal.

 • Totaalprijs

Veelgestelde vragen

1. Online ticketverkoop en entree

2. Maatregelen in verband met het coronavirus

 • Wat is jullie beleid met betrekking tot het coronavirus?

  De Museumvereniging heeft een uitgebreid protocol opgesteld voor musea, gebaseerd op de maatregelen van het RIVM en de overheid.

  Voor een museumbezoek is een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht. Aan de entree vragen we je dan ook om een geldig vaccinatie-, test-of herstelbewijs te laten zien in de vorm van de QR-code op de Corona Check App (of een coronatoegangsbewijs op papier), in combinatie met een geldig ID-bewijs.

  Houd je aan de hygiënemaatregelen: was regelmatig je handen en hoest en nies in je elleboog. 1,5 meter blijft een veilige afstand. Heb je toch coronagerelateerde klachten op de dag van je museumbezoek? Blijf dan thuis.

  Kijk op onze website voor meer informatie over ons coronabeleid.

3. Algemene vragen

 • Wanneer is het museum geopend?

  Teylers Museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 • Kan ik een rondleiding boeken?

  Jazeker, kijk voor meer informatie op onze website.

 • Ik zit in een rolstoel. Is Teylers Museum toegankelijk?

  Zeker: alle ruimtes zijn bereikbaar. Mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen gratis één begeleider meenemen.

  Er is een invalidenparkeerplaats voor het museum, al kunnen we helaas niet garanderen dat deze altijd beschikbaar is. Parkeergarage De Appelaar, vlakbij het museum, heeft parkeerplaatsen voor mindervaliden.

  Er zijn twee duw-rolstoelen aanwezig. Voor gemotoriseerde rolstoelen gelden speciale regels: rolstoelen met een verbrandingsmotor kunnen helaas niet worden toegelaten. Stapvoets rijden is verplicht.

 • Is Teylers Museum gemakkelijk bereikbaar?

  Ja, op onze website vind je alle informatie daarover.

5. Persoonsgegevens